Zelfs een bejaard stel maakt ruzie over het kijken naar een bepaald tv programma, niks raars aan, wie doet dat nu niet? Je wilt toch kijken wat je graag ziet, of de ander het daarmee eens is? Maar hier gaat het toch wel iets te ver... en dat om de A-team te kijken!
Zie het volgende krantenbericht:
Deze weblog gaat over de minor: Mediawijsheid. Alles wat zo enigzins te maken heeft met het onderwerp zal op hier te vinden zijn.
vrijdag 17 september 2010
De nieuwste ontwikkelingen blijven lastig!!
Op de blog van Esther van Deelen kwam ik een leuk filmpje tegen. Het geeft een beeld van dat de nieuwste ontwikkelingen niet zo eenvoudig zijn. Hier wordt het op een grappige wijze duidelijk gemaakt. Houd je van komedie, dan is het zeker de moeite waard om even te kijken.
woensdag 15 september 2010
Beginsituatie school
Deze week ben ik bezig geweest om de beginsituatie van mijn stageschool vast te stellen. Hier was ik snel mee klaar. De school doet maar weinig aan de mediawijsheid van de kinderen. Soms wordt er wel een les gegeven over het gebruik van internet en kunnen de kinderen een diploma behalen, maar dat is dan ook het enige wat er op school aangedaan wordt. Hier ga ik in samenwerking met de school verandering in brengen.
maandag 13 september 2010
De eerste stappen
De eerste stappen zijn genomen. Het aanmaken van een weblog en google reader en het verdiepen in het onderwerp Mediawijsheid. Met het verdiepen in het onderwerp ben ik nog niet mee klaar. Het is ook een breed onderwerp en er is heel veel over te vinden. De volgende sites, brochures en boeken heb ik hiervoor gebruikt:
Verder ben ik bezig geweest met het bedenken wat ik als eindproduct wil ontwikkelen. Ik heb al een idee, maar wacht nog even op feedback van mijn docent. Nu ga ik eerst verder met het bestuderen van verschillende bronnen over mediawijsheid.
- Berg, M. van den. (2007). Mediawijzer. Zoetermeer: Kennisnet.
- Boot, L., Borgdorff, M., Pardoen, J. & Pijpers, R. (2010). Kinderen en internet: 9-12 jaar. Den Haag: Digivaardig & Digibewust.
- Borgdorff, M., Ledegang, N., Pardoen, J. & Pijpers, R. (2010). Kinderen en internet: 2-8 jaar. Den Haag: Digivaardig & Digibewust.
- Brummelhuis, A. den. (2009). De betrouwbaarheid van internetbronnen. Zoetermeer: Kennisnet.
- Delfos, M.F. (2008). Virtuele ontwikkeling van de jeugd. Amsterdam: SWP.
- Kasteel, A. van., Vervest, D. & Vlasblom, A. (2007). Mediawijsheid. Verkregen op 30 augustus 2010 van: http://www.mediawijsheid.nl/
- Kuiper, E. (2008). Wat weten we over… webwijsheid in het PO en VO. Zoetermeer: Kennisnet.
- Nikken, P. (2007). Mediageweld en kinderen. Amsterdam: SWP.
- Pardoen, J. (2006). Mijn kind online. Amsterdam: SWP.
- Pardoen, J. (2004). Mijn kind online. Verkregen op 30 augustus 2010 van: http://www.mijnkindonline.nl/
- Valkenburg, P. (2007). Beeldschermkinderen. Den Haag: Boom.
- Veen, M. van. (2005). Door de bomen het bos: informatievaardigheden in het onderwijs. Open Universiteit, Ruud de Moor Centrum.
Verder ben ik bezig geweest met het bedenken wat ik als eindproduct wil ontwikkelen. Ik heb al een idee, maar wacht nog even op feedback van mijn docent. Nu ga ik eerst verder met het bestuderen van verschillende bronnen over mediawijsheid.
Abonneren op:
Posts (Atom)